Zegenoordtijdelijk tbv ZegenoordZegenoordZegenoordZegenoordZegenoord
  • facebook_zegenoord

Themaweekenden

Tot onze spijt moeten wij u mededelen dat i.v.m. met de coronaproblematiek het themaweekend

"De dag van de kampvuurmuzikant"

 voor 2020 niet doorgaat. Het risico's voor de deelnemers is te groot.

Themaweekend Zegenoord

Ook dit jaar organiseren we weer een themaweekend, om ons mooie kampeerterrein bij een breder publiek te promoten. We haken aan bij De Dag van de Kampvuurmuzikant. Op zaterdag 20 juni 2020 organiseert de Groene Koepel voor de vijfde keer dit muzikale spektakel. Op zo’n 28 (groeps)natuurkampeerterreinen door het hele land treden kampvuurmuzikanten op. Een ode aan het eeuwenoude gebruik van muziek maken rond het kampvuur. Een knapperend vuurtje, een mooie groene omgeving, akoestische muziek en fijn gezelschap.

 

Op Zegenoord maken we er zelfs een heel weekend van.

We beginnen op vrijdag 19 juni met een kampvuur. Daar komt de voormalige zanger Rob van der Lee van de Wageningse jaren ‘90 band Pinfold zijn nummers ten gehore brengen. Rob speelt graag muziek van The Eagles, America, Golden Earing en Pink Floyd.  

Zaterdagmiddag staat een djembé workshop gepland! Deze spetterende workshop wordt gegeven door African Drums uit Capelle aan den IJssel. Tijdens de najaarsvergadering van stichting Goed Kamp hebben de beheerders van Zegenoord en De Ruigenhoek al kennis mogen maken met deze workshop en het was een fantastische ervaring! Uiteraard is het de bedoeling dat iedereen van jong tot oud meedoet. African Drums zorgt zelf voor meer dan voldoende trommels voor iedereen.

Zaterdagavond gaan we genieten van de kampvuurmuzikanten en gaat de jury beslissen wie de beste muzikant van Zegenoord wordt.

Zondagmorgen is het de bedoeling het muzikale weekend af te sluiten met de muziek van onze ‘gevleugelde vriendjes, die we altijd in grote getale horen tijdens het kamperen. De boswachter neemt ons mee om te genieten van de fluitconcerten en het daarbij herkennen van vogels rond Zegenoord.

 

Activiteiten genoeg en een geweldige reden om dit weekend vanaf 19 juni alvast in de agenda te zetten en tijdig een plekje te reserveren op de site! Tot dan!

Terugblik themaweekend 'Stoken, koken, hout en vuur' op zaterdag 11 en zondag 12 mei 2019

Zaterdag 11 en zondag 12 mei was het vuurtje stoken, koken, bouwen, sjorren, hakken en slijpen geblazen. We kijken terug op twee gezellige dagen. De zaterdag begon met een drukbezochte workshop van de Belgische vuurkoks Marianne & Davy ‘Koffieklets’. En er is wat afgekletst tijdens het maken van allerlei lekkers bij de koffie of thee. Ook kunnen we weer een hele tijd het kampvuur stoken, want de stammen die lagen te wachten op verwerking tot aanmaakhout zijn door de deelnemers van de workshop ‘Veilig hakken’ gekloofd tot ze zelf een ons wogen. Het kampeerterrein is daarnaast verrijkt met een aantal kampeermeubels. Gesjord met hout en touw. Twee stoelen zijn zo ontstaan en een heuse picknicktafel. Ook het eenvoudige ‘Houtsnijwerk’ werd druk bezocht en het eenvoudig kan eigenlijk wel weggelaten worden. Er zijn mooie lepels gemaakt en andere voorwerpen.