ZegenoordZegenoordtijdelijk tbv ZegenoordZegenoordZegenoordZegenoord
  • facebook_zegenoord

Algemene Informatie

Genieten  op Zegenoord!

Zegenoord ligt in de Loenermark bij Loenen op de Veluwe. Het bestaat uit twee verrassend grote grasvelden temidden van prachtige bossen. Wellicht hoort u 's nachts de wilde zwijnen en dassen rondscharrelen in het bos en buiten de omheining. Ook de vogels laten zich horen. U kunt genieten van mezen, boomklevers, spechten en een enkele raaf, uil of buizerd. De Loenermark is het grootste aaneengesloten natuurgebied van de Veluwe met uitgestrekte bossen en golvende heidevelden en wordt beheerd door Geldersch Landschap & Kasteelen.

Wanneer u Zegenoord verlaat, staat u direct in het bos. Ideaal voor een avond- of ochtendwandeling. Het dorp Loenen ligt op ca. 10 minuten wandelen van ons kampeerterrein. U vindt daar o.a. een Spar-supermarkt, fietsenmaker, horeca, e.d.

Zegenoord is een erkend Natuurkampeerterrein. Hetgeen betekent, dat wij aan strenge kwaliteitseisen voldoen en daarop ook periodiek gekeurd worden. Op Zegenoord is de Natuurkampeerkaart verplicht. Heeft u deze kaart nog niet, dan is dat geen probleem: Het Groene Boekje met de Natuurkampeerkaart (€15,95) is bij ons verkrijgbaar. Met deze kaart kunt u op alle Natuurkampeerterreinen terecht. Meer informatie over het netwerk van Natuurkampeerterreinen en Stichting De Groene Koepel (die de erkenningen verstrekt en kwaliteitscontroles uitvoert) vindt u op www.natuurkampeerterreinen.nl. Helaas kunnen we huisdieren niet toestaan. Dat geldt ook voor campers en caravans met tandemas in verband met onze grasmat. Maximale lengte campers 7.00m i.v.m. brandveiligheid.

Voor alle overige kampeermiddelen geldt: van harte welkom!

Omgeving

Wandelen of fietsen naar de schaapskooi of wildobservatiepunt op de Loenermark? Zegenoord is daarvoor een ideaal vertrekpunt. De lange-afstandswandelroute nr. 2 (LAW 2 – Trekvogelpad) loopt vlak langs Loenen. Ook loopt er een uitdagende mountainbikeroute vlak langs ons terrein. Een toegangsbewijs, oftewel vignet, voor deze MTB-route is in het dorp Loenen verkrijgbaar bij fietsenhandel Van Ark. Daarnaast hebben we nog tal van andere suggesties voor fiets- en wandelroutes voor u, zoals bijvoorbeeld het Klompenpad. Kijk voor verdere gegevens over Loenen en omgeving: https://loenenopdeveluwe.info/

Activiteiten in en rondom Loenen in de komende periode:

12 en 13 september: Open Monumentendag.
Geopend is o.a. Papierfabriek en papiermuseum De Middelste Molen te Loenen

Tips over de omgeving:

Activiteiten in de natuur voor volwassenen en kinderen

Activiteiten in Apeldoorn en omgeving

Activiteiten in Brummen/Eerbeek en omgeving: info op: VVV Brummen

Op bepaalde dagen rijdt de VSM stoomtrein. De reizigers beleven de Veluwe vanuit een uniek perspectief.

Met Natuurmonumenten Wandelen Oost-Veluwe

Mountainbikeroute Veluwezoom Beschrijving en GPX-track.  Attentie: Vignet nodig!

Landgoed en Kasteel ter Horst

De Oliemolen te Eerbeek elke zaterdag 11:00 tot 17:00 uur.

De Papierfabriek De Middelste Molen aan de Loenenense Molenbeek. Geopend op dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Nationaal Ereveld Loenen is een unieke oorlogsbegraafplaats. Het is de laatste rustplaats van bijna 4.000 Nederlandse oorlogsslachtoffers: militairen, maar ook gewone burgers: mannen, vrouwen en kinderen. Gedurende de zomertijd elke eerste en laatste zondag van de maand een gratis rondleiding.

Wilt u ons verder volgen?

Via Facebook

Via Twitter

En op Youtube

Samenwerking: Zegenoord werkt nauw samen met Stichting Vrienden Loenense Bossen