Natuurkamperen

Of u nu arriveert met een klein trekkerstentje, een hangmat, een caravan of een camper, als natuurkampeerder bent u voor ons allemaal gelijk.

Waar wordt u nog wakker met het geluid van zingende vogels of hoort u ‘s nachts de bosuilen roepen?

Meer over Natuurkamperen

Reserveren zomervakantie

Reserveren voor de zomervakantie (juli-augustus) kan via de website. Voor elke reservering geldt dat deze alleen wordt vastgelegd als de betaling  binnen 3 dagen na de aanvraag door ons is ontvangen. Daarvoor zit een IDEAL-betaallink in de bevestiging.

Goed om rekening mee te houden. 

Tot ziens op ons terrein.

Team beheerders Zegenoord.

Terreininfo & Tarieven

Contact en route

Droefakkers 73 (nr. 51 voor navigatie)
7371CP Loenen (Veluwe)

+31 55 505 25 18

Routebeschrijving
 • Winnaar publieksprijs Favoriete natuurkampeerterrein 2023 
 • 4.7 / 5 sterren op Google

Omgeving

Rust, ruimte en stilte op een steenworp afstand van Loenen op de Veluwe. Dat is Natuurkampeerterrein Zegenoord op de Veluwe.

Meer over de omgeving

Actueel

Zegenoord werkt aan biodiversiteit

 

naar het nieuws

Foto’s

Bekijk foto’s van Natuurkampeerterrein Zegenoord.

Naar de Foto's

Zegenoord wordt biodiverser

Mysterieuze cirkels zijn verschenen op de kampeerweiden van ons kampeerterrein. Deze, nu nog, kale plekken zijn ingezaaid met een speciaal voor Zegenoord samengesteld bloemenzaadmengsel.  Daarnaast zijn er meer dan 60 heesters aangepland. Op deze manier willen wij een bijdrage leveren aan een grotere biodiversiteit op het terrein en het aangrenzende bos. 

 

Verandering vorm Natuurkampeerkaart

Stichting de Groene Koepel, uitgever van de natuurkampeerkaart en het Groene Boekje, geeft m.i. van dit jaar geen fysieke kaarten meer uit. In plaats daarvan wordt de Natuurkampeerkaart vastgelegd in de app. U kunt op de aangesloten kampeerterreinen wel een kaart kopen in de vorm van een activatiekaart. Daarmee activeert u de digitale natuurkampeerkaart. Deze versie kost € 15,95. Wilt u nog graag een Groen Boekje ontvangen met daarin een overzicht van alle aangesloten terreinen dan betaalt u € 19,95

Beide versies kunt u vooraf bij reserveren mee bestellen of op het terrein aanschaffen.

Meer informatie vind u op de website www.natuurkampeerterreinen.nl

 

 

 

 

Op de Loenermark vind je natuurkampeerterrein Zegenoord, nabij eindeloze stuifzanden, stil bosgebied, prachtige heidevelden, de schaapskudde en een zacht stromende beek. De Loenermark nodigt uit tot wandelen, fietsen of mountainbiken. Geniet van de stilte.

We bieden een kindvriendelijk terrein met zeer ruime plekken. Tenten staan apart van caravan en campers. De sfeervolle verlichting op het terrein met petroleumlampen is een fenomeen. Zo mogelijk organiseren wij iedere woensdag en zaterdag kampvuur in de kampvuurkuil. Oplaadservice voor e-bikes en kleine elektrische apparaten. Onze elektriciteit wordt grotendeels opgewekt door zonnepanelen op het terrein. 

Het terrein wordt beheerd door een groep enthousiaste vrijwilligers die u graag ontvangen.

U kunt bij ons kamperen als u in het bezit van de door de Groene Koepel uitgegeven natuurkampeerkaart. Deze is op het terrein verkrijgbaar en kan tijdens het reserveren worden bijbesteld.

Ons kampeerterrein kent drie aparte velden.

A-veld is bestemd voor kleine tenten (geen stahoogte).

B-veld is bestemd voor grote (gezins-)tenten en vouwwagens.

C-veld is bestemd voor caravans en campers.

Let op:  enkelassige caravans en campers tot 7.00 meter.

En..: Uw camper blijft tijdens uw verblijf op de kampeerplaats. Zo beperken we het autoverkeer op het terrein.

Huisdieren: Alleen een blindengeleidehond of hulphond kan worden toegelaten.

Kampeerplaatsen: Ons terrein kent geen vaste plaatsen. Bij aankomst kiest u i.o.m. de beheerder een plaats aan de rand van één van de velden.

Trekkers:  Rugzakwandelaars en fietsers betalen geen plaatstarief voor de tent.

Aankomst vanaf 14:00 uur

Bij vertrek dient u uw kampeerplaats vóór 12:00 uur te hebben verlaten.

Tarieven 2024 zijn ongewijzigd:

 • tent of vouwwagen: € 2,50 p.n
 • caravan: € 3,50 p.n. incl parkeerplaats
 • camper: € 3,50 p.n. 
 • overnachting (v.a.16 jr ): € 7,25 p.p.p.n.
 • overnachting ( 3-16) : € 3,25 p.p.p.n.
 • overnachting (0-2): gratis (geen toeristenbelasting)
 • toeristenbelasting: € 0,62 p.p.p.n.
 • dagbezoekers: € 1,00 p.p.
 • parkeerplaats auto: € 1,00 p.n.
 • Reserveringskosten: € 2,50 
 • Natuurkampeerkaart: € 15,95, samen met het Groene boekje € 19,95

Leef je uit in de Loenermark

Ons natuurkampeerterrein ligt binnen de hekken van de Loenermark. Een door stichting Geldersch Landschap & Kasteelen beheerd prachtig natuurgebied met bos en heidevelden.

De Loenermark bevindt zich op de flanken van een stuwwal met als hoogste punt 85 meter boven NAP. De maar liefst 1171 hectare is het leefgebied van wilde zwijnen, reeën, edelherten en dassen. En zeg nou zelf, wat is er boeiender om op de grens van de Veluwe en IJsseldal te kamperen in dit schitterende wandel- en fietsgebied. Vanaf het terrein kunt u verschillende wandelingen maken.

De schaapskooi, thuisbasis voor plusminus 150 schapen, maar ook de wildobservatiepost liggen binnen handbereik. En er is meer: een oude handelsroute – de Hessenweg – doorkruist de Loenermark, u kunt een grafheuvel aantreffen en pal achter het terrein ziet u de enkwal uit de 17e eeuw. Een ooit twee meter hoge wal om het gewas op de akkers (de enk) te beschermen.

schaapskudde
Loenermark

Neem op de A50 de afrit 23 naar Loenen / Eerbeek N786. In Loenen nabij hotel-restaurant De Loenermark direct naast het restaurant rechtsaf. De smalle weg volgen tot na het wildrooster en meteen linksaf de zandweg in. Op de splitsing rechts aanhouden.

Voor navigatie: Droefakkers 51, Loenen

Bushalte Bruisbeek ter hoogte van hetzelfde hotel-restaurant. Fietskampeerders en rugzaklopers die vanuit de richting schaapskooi in de Loenermark komen: voor het wildrooster rechtsaf zandpad in, bij de splitsing rechts aanhouden. Twee Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW’s), Trekvogelpad en Maarten van Rossumpad gaan via Loenen. Zie naar Zegenoord hotel-restaurant De Loenermark.

Foto’s van Natuurkampeerterrein Zegenoord

Volg Zegenoord