Zegenoord VouwwagenveldGrote tentenveldkleine tentenveldZegenoordtijdelijk tbv ZegenoordZegenoordZegenoordZegenoord

Stichting Goed Kamp

De Stichting Goed Kamp is in 1952 begonnen met een aantal enthousiaste kampeerders. Zij dachten bij kamperen vooral aan rust, ruimte, eenvoud en natuur!

Nog altijd worden alle werkzaamheden van de stichting uitgevoerd door vrijwilligers. Vooral de gastvrouwen en -heren (beheerders) maken het mogelijk om de doelstelling tegen een laag tarief te realiseren.

Er zijn 2 kampeerterreinen:

  • Ruigenhoek in De Zilk, Noordwijk, midden in de duinen, Zuid-Holland
  • Zegenoord in Loenen, Apeldoorn, midden op de Veluwe, Gelderland

De stichting is aangesloten bij de Stichting Natuurkampeerterreinen. Beide stichtingen stellen zich tot doel om het kleinschalig en rustig kamperen in een natuurlijke omgeving in stand te houden.

Rust, Ruimte, Eenvoud en Natuur

De stichting wil graag deze stijl van kamperen promoten. 

Rust bieden wij door de locatie van de terreinen; in de natuur, tussen de bossen, aan de kust ver van de bebouwing. Ook vinden we dat veiligheid en rust elkaar bevorderen. Daarom rijden er op ons terrein geen auto's en geen fietsen; alles gebeurt lopend. Onze regels zijn er om onveilige en onplezierige situaties te voorkomen.

Ruimte is er op de terreinen ruim voldoende. Niet meer dan 40 plaatsen per hectare. Daar voldoen onze terreinen ruimschoots aan. Veel privacy dus.

Eenvoud bereiken we door het voorzieningenniveau beperkt te houden. Desondanks is er warm water in onze goede sanitaire voorzieningen. Op Ruigenhoek is er elektriciteit voor de caravans en campers. (met opzet dus niet voor de tenten en vouwwagens).

Op Zegenoord winnen we elektriciteit middels zonnepanelen. Deze energie gebruiken we voor een stukje eenvoudige automatisering, maar is vanaf mei en tot en met september tevens ter beschikking voor het laden van laptops, GSM, fotocamera's en videocamera's, enz.  Ook elektrische fietsen kunnen op die manier geladen worden. Er is gratis(!) WiFi op het hele terrein.

Er is op beide terreinen een zandbak en een klimrek/huisje.

Natuur is er op en rondom onze terreinen in overvloed. Zegenoord ligt midden in de Loenermark, een uitgebreid bosgebied. Ruigenhoek ligt dicht langs de kust en grenst aan de Amsterdamse Waterleidingduinen, een enorm duingebied. Onze terreinen zijn aan de aangrenzende natuurgebieden als het ware onttrokken en hebben grote overeenkomsten. De grasmat is goed onderhouden, maar dat moet wel worden gesteund door de kampeerder die om de tien nachten zijn kampeermiddel verplaatst. Verder vragen we de kampeerder bij het koken voor een ondergrond te zorgen zodat geen hete pannen op het gras staan. We faciliteren dat graag met houten onderzetters.