Zegenoordtijdelijk tbv ZegenoordZegenoordZegenoordZegenoordkleine tentenveldZegenoord VouwwagenveldGrote tentenveld

Stichting Goed Kamp

De Stichting Goed Kamp is in 1952 begonnen met een aantal enthousiaste kampeerders. Zij dachten bij kamperen vooral aan rust, ruimte, eenvoud en natuur!

Nog altijd worden alle werkzaamheden van de stichting uitgevoerd door vrijwilligers. Als gastvrouw en gastheer (beheerders) maken zij het mogelijk om de doelstelling van de stichting -tegen een laag tarief kamperen- te realiseren.

De Stichting heeft twee kampeerterreinen:

  • Ruigenhoek in De Zilk, Noordwijk, midden in de duinen, Zuid-Holland
  • Zegenoord in Loenen, Apeldoorn, midden op de Veluwe, Gelderland

We zijn aangesloten bij de Stichting Natuurkampeerterreinen. Beide stichtingen stellen zich tot doel om het kleinschalig en rustig kamperen in een natuurlijke omgeving in stand te houden.

Rust, Ruimte, Eenvoud, Natuur en een duurzaame bedrijfsvoering

De Stichting wil graag deze stijl van kamperen promoten. 

Rust bieden wij door de locatie van de terreinen; in de natuur, tussen de bossen, aan de kust ver van de bebouwing. Ook vinden we dat veiligheid en rust elkaar bevorderen. Daarom rijden er op ons terrein geen auto's (behalve op de dag van aankomst en vertrek) en geen fietsen; alles gebeurt lopend. Onze regels zijn er om onveilige en onplezierige situaties te voorkomen.

Ruimte is er op de terreinen ruim voldoende. Niet meer dan 40 plaatsen per hectare. Daar voldoen onze terreinen ruimschoots aan. Veel privacy dus.

Eenvoud bereiken we door het voorzieningenniveau beperkt te houden. Desondanks is er warm water in onze goede sanitaire voorzieningen. Op Ruigenhoek is er elektriciteit voor de caravans en campers.

Op Zegenoord winnen we zelf elektriciteit d.m.v. zonnepanelen. Deze energie gebruiken we voor onze kantoorautomatisering. In de maanden mei en t/m september faciliteren we het opladen van laptops, GSM's, fotocamera's en videocamera's, enz.  Ook elektrische fietsen kunnen op die manier geladen worden. Er is gratis WiFi op het hele terrein.

Er is op beide terreinen een zandbak en een klimrek/huisje.

Natuur is er op en rondom onze terreinen in overvloed. Zegenoord ligt midden in de Loenermark, een uitgebreid bosgebied. Ruigenhoek ligt dicht langs de kust en grenst aan de Amsterdamse Waterleidingduinen, een enorm duingebied. Onze terreinen zijn aan de aangrenzende natuurgebieden als het ware onttrokken en hebben grote overeenkomsten. De grasmat is goed onderhouden, maar dat moet wel worden ondersteund door de kampeerder die om de acht nachten zijn kampeermiddel verplaatst. Verder vragen we de kampeerder bij het koken voor een onderzetter te zorgen zodat geen hete pannen op het gras staan. We faciliteren dat graag met houten onderzetters.